Tarih: 22.05.2024 17:09

Denizli'de memurlardan tasarruf tedbirleri açıklaması!

Facebook Twitter Linked-in

Denizli Haber - Tüm Türkiye'de olduğu gibi Denizli'de de kamuda alınan tasarruf tedbirleri kamu çalışanlarını huzursuz etmeye devam ediyor. 

Konu bir kez daha gündeme getirildi

Daha önce kamuda alınan tasarruf tedbirleri kapsamında kamu çalışanlarının ellerinden alınan servis hizmeti konusunu yargıya taşıyan Kamu Sen Denizli İl Temsilciliği, Denizli Vergi Dairesi Hizmet Binası önünde yaptığı basın açıklamasıyla konuyu bir kez daha gündeme getirerek tepki gösterdi. 

İsraftan her dönemde kaçınılmalı

Açıklamayı Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi Emre Erdoğan yaptı. Erdoğan yaptığı açıklamada ekonomik şartların düzeltileceği düzenlemeleri beklediklerini ifade ederek, "Beklentileri karşılayacak, verilen sözlerin tutulduğu düzenlemeler bekliyoruz. Ama uygulama çalışanların haklarını kısıtlayacak şekilde kurgulanıyor. Geçtiğimiz günlerde kamuda tasarruf amaçlayan bir genelge yayınlandı. Kamu kaynaklarının etkili ve verimli bir şekilde kullanılmasının, israftan kaçınılmasının yalnızca belirli dönemler içinde değil, her zaman uyulması gereken bir kural olduğuna inanıyoruz. Bu anlamda bizler de kamu kaynaklarının tasarruflı bir şekilde kullanılmasına her zaman destek veriyoruz. Ancak tasarruf tedbiri adı altında çalışanlarımızın kazanılmış haklarının ellerinden alınmasına kaarşı çıkıyoruz" dedi. 

Kamu çalışanmlarının servis hizmeti bir lüks değildir

Kamu çalışanlarına yönelik bu anlamda yapılan düzenlemelerin kamu bütçesine katkı yapmayacağı yönünde görüş belilrten Emre Erdoğan, "Aksine olumsuz sonuçlar doğuracağı inancındayız. Özellikle kamuda servis hizmetinin kaldırılması hem ekonomik hem de hukuki boyutları bakımından sorunlu bir uygulama olacaktır. Servis hizmeti bir lüks değildir. Bir ihtiyaçtan doğmuştur. Kamu çalışanlarının hukuki olan bu hakkının elinden alınmaması adına geçtiğimiz hafta yargıya başvurumuzu yaptık. İnşallah Yüce Türk Adaleti en hakkaniyetli kararı verecektir" ifadelerini kullandı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —