Tarih: 22.05.2024 17:25

Denizlispor taraftarı Abdülkadir'i hep Galatasaray maçıyla hatırlayacak!

Facebook Twitter Linked-in

Gemiyi terk ediyorlar

DenizliHaber - TFF 2. Lig'den 3. Lig'e düşerek her anlamda kan kaybını sürdürmeye devam eden Denizlispor'da oyuncular da bir bir gemiyi terk etmeye başladı. 

Alacaklarından vazgeçerek gitti

Sezonun yıldızı Bekir Turaç Böke'yi Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'a kaptıran yeşil siyahlılarda takımın bir diğer değişmez ismi olan kaleci Abdülkadir Sünger'de alacaklarından feragat ederek karşılıklı sözleşmesini feshetti ve Denizlispor'a veda etti. 

Hangi takıma transfer olacağı merak ediliyor

Denizlispor taraftarının büyük bir kesimini üzen bu ayrılık sonrası, 23 yaşındaki file bekçisinin hangi takıma imza atacağı ise merak edilmeye başlandı. 

O maçı hafızalardan silinmiyor

Ancak Denizlispor kariyeri boyunca herkesin sevdiği bir isim olmayı başaran Abdülkadir Sünger'in yeşil siyahlı takımla oynadığı öyle bir maç var ki uzun yıllar geçse de hiç bir zaman hafızalardan silinmeyecek gibi görünüyor. 

Denizlispor, Galatasaray'ı penaltılarla 6-5 elemişti

Denizlispor 28 Aralık 2021 tarihinde Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur mücadelesinde Rams Park'ta Galatasaray'a konuk olmuştu. Fatih Terim'in teknik direktörlüğünü yaptığı sarı kırmızılı ekiple 90 dakika boyunca başa baş bir mücadele veren Denizlispor, karşılaşmanın normal süresini 90+9'da Victor Nelsson'un kendi kalesine attığı golle 3-3 tamamlamayı başarmış, uzatmaları da bu skorla tamamlayan temsilcimiz penaltılarla rakibini 6-5'lik skorla elemeyi başarmıştı. 

Turu Denizlispor'a getirmeye yeminli gibiydi

Ancak genel anlamda takımları tura götüren golleri atan isimler konuşulsa da bu maç özelinde bu durum yaşanmadı. Denizlispor'un kalesini koruyan Abdülkadir Sünger, sanki takımının Galatasasaray karşısında turu geçmesi için yemin etmiş gibi oynuyordu. 

Performansı Türk futbol tarihine geçti

Galatasaray, Denizlispor kalesine 120 dakika boyunca tam 34 şut göndermiş, bunların 21'inde isabet bulmuştu. 3 topu da direkten dönen Galatasaray karşısında Abdülkadir 3 gol yemiş olsa da yaptığı akıl almaz kurtarışlarla Türk futbol tarihine geçecek bir mücadeleyi kaleci olarak geride bırakmıştı. Denizlspor'un Galatasaray karşısında turu geçmesi sonrası tüm ulusal medya sayfalarına ve haberlerine günlerce Abdülkadir Sünger'i taşımıştı. Abdülkadir o dönem çok fazla takımdan transfer teklifi alsa da kararını Denizlispor'da kalmaktan yana kullanmıştı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —