Tarih: 27.09.2024 13:37

Genel Müdür Altuntaş, ‘Turizmden daha çok pay almanın yolları aranmalı’

Facebook Twitter Linked-in

Denizli’de Adempira Termal & Spa Hotel Genel Müdürü Recep Altuntaş, 27 Eylül Dünya Turizm Günü nedeniyle açıklama yaptı. UNESCO Dünya Miras listesinde yer alan dünyanın en beyaz tepesi Pamukkale, şifalı suları, tarihi ve doğal güzellikleriyle Denizli’nin turizmindeki özel konumuna dikkat çeken Genel Müdür Altuntaş, turizmin sadece ekonomik bir faaliyet olmadığını, aynı zamanda barış, dostluk ve karşılıklı anlayışın bir köprüsü olduğunu belirtti. Dünyanın farklı bölgelerinden insanları bir araya getirerek, farklı kültürleri tanımamıza ve anlamamıza fırsat tanıyan turizm sektörümüzün 27 Eylül Dünya Turizm Günü’nü kutluyorum diyen Genel Müdür Altuntaş, Denizli, zengin tarihi ve kültürel mirası, muhteşem doğal güzellikleriyle dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri, bu değerlerin korunması ve geliştirilmesi, sürdürülebilir turizm politikalarıyla mümkün olduğunu belirtti.

Her yıl kutlanıyor

Denizli’nin yılda 2 milyondan fazla yerli ve yabancı turisti ağırladığına dikkat çeken Altuntaş, “Her yıl bu tarihte kutlanan Dünya Turizm Günü, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından 1980 yılında turizmin ekonomik, kültürel ve sosyal önemini vurgulamak amacıyla ilan edildi. Bu yılki tema ise "Turizm ve Yeşil Dönüşüm" olarak belirlenmiş olup, sürdürülebilir turizmin geleceğe katkılarına dikkat çekiliyor. Denizli’nin küresel turizmdeki rekabet gücünü daha da artırmak için başta kamu olmak üzere, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğini güçlendirmeliyiz. Yalnızca 2023 yılında küresel turizm sektörü, dünya gayri safi yurt içi hasılasının yüzde 10’undan fazlasına katkı sağladı ve yaklaşık 300 milyon insanın istihdamını destekledi. Turizm sektörü, aynı zamanda yerel ekonomilere, kültürel mirasın korunmasına ve dünya genelinde ekonomik büyümeye önemli katkılarda bulunuyor.’ Dedi.

Daha çok turist ağırlayabiliriz

Genel Müdür Altuntaş, özellikle 2024 yılında turizm sektöründe büyük bir toparlanma yaşayan Türkiye ve Denizli’nin, 40 milyondan fazla turist ağırlayarak dünya turizminde önemli bir rol oynadığını, Türkiye’nin turizmde sürdürülebilirlik politikaları, doğal güzelliklerin korunması ve eko-turizmin teşvik edilmesi, Dünya Turizm Günü'nün anlamına uygun şekilde ilerlediğini sözlerine ekledi

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —