Tarih: 20.11.2023 13:15

Kılcal Damar Görüntüsü Lazerle Gideriliyor

Facebook Twitter Linked-in

Denizli Özel odak Hastanesi’nden Dermatoloji Uzmanı Gizem Kocabaş Yenipazar; yüzdeki ince kılcal damarlar, kırmızı yüz tedavisi, Gül Hastalığı (Rozasea)ve bacaklardaki ince varislerin giderilmesinde kozmetik bir işlem olan Nd Yag lazerin başarılı sonuç verdiğini söyledi.

Kılcal damarlanmalar ve varislerin ilaç tedavisi veya kremlerle giderilemediğini belirten Dr. Gizem Kocabaş Yenipazar, uzun dalga boyunda atım sağlayan Nd Yag lazerin derin dokulara inerek damardaki kan pigmentine etki ettiğini dile getirdi. Uygulamadan sonra bir süre güneşten korunmak ve güneş koruyucu kullanmak gerektiğinin altını çizen Yenipazar, bu nedenle uygulamanın kış aylarında yapıldığını söyledi.

Gül Hastalığında Lazer Tedavisi

Dr. Gizem Kocabaş Yenipazar şu bilgileri verdi: “Kılcal damar ve varis görüntüsü sadece estetik açıdan değil sağlık açısında ele alınması gereken bir sağlık durum. Nd Yag lazeri özellikle güneşe bağlı kılcal damar belirginleşmeleri, burun üzerinde ve burun kenarlarında oluşan ince kılcal damarların tedavisinde, burunda, yanakta, alında ve çenede kızarıklıkla giden Gül Hastalığı’nda (Rozasea) tedavisinde  kullanıyoruz. Kırmızı yüz rozasa hastalığında hastaların şiddetli yanma kaşıntı atakları oluyor. Baharalı, acı, ekşi yediklerinde, sıcak yemek, sıcak çay kahve tüketildiğinde, güneşli ortamda fazla durulduğunda yanma daha fazla oluyor. Nd Yag lazer uygulamasında amacımız onları baskılamak. Damar yapılarının tekrarlayan ataklarla daha da oturmasını önlemek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —